aj_2

Studij psihologije završila je na milanskom sveučilištu Universita Cattolica del Sacro Cuore. Diplomirala je 2018. te potom na istom sveučilištu upisala te trenutno pohađa doktorski studij psihologije.

Od ranih početaka obrazovanja pa sve do danas sudjelovala je na brojnim konferencijama i seminarima. Članica je European Health Psychology Society, Association for Psychological Science, Associazione Italiana di Psicologia. Za vrijeme studija volontirala je u rehabilitacijskom centru u Milanu, a radno iskustvo je stekla i radeći kao psihološka savjetnica na projektu web journal, Santiago Psiche te kao voditeljica brojnih programa poput “Nudging for healthy food choice in University Caffetteria”, “Glazba u domu za starija i nemoćne”.

Recenzentica je udžbenika “Psihologija” za 2. i 3. razred gimnazije te kolumnistica na nekoliko portala. Gostovala je u nekoliko televizijskih i radijskih emisiji te podcasta predstavljajući važnost zdravog načina života.

Tijekom doktorskog studija, na milanskom sveučilištu, radi i kao demonstratorica za kolegije Socijalna psihologija te Prehrana i način života. Povodom Svjetskog dana poremećaja hranjenja 2021. godine pokrenula je online kampanju pod sloganom #VecaOdSvojeVelicine.

S ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, posebice o prehrani i pozitivnoj psihologiji, pokrenula je i Instagram profil @lifestyle_psychology_ na kojem svakodnevno dijeli psiho edukativni sadržaj, organizira radionice te radi individualna online savjetovanja.

Zašto Psihologija prehrane

Psihologija kao znanost koja proučava ljudska ponašanja probudila je u meni interes još od gimnazije kada sam se susrela s tim predmetom. Potom, selidbom u Italiju i novim načinom života otkrila sam koliko je zapravo hrana koju jedemo važna ne samo za naše fizičko zdravlje već i za mentalno. Upravo su se tu stvorili interesi za proučavanjem zašto hrani pristupamo na način na koji pristupamo, koji su mentalni mehanizmi odgovorni za određena ponašanja i što utječe na naše prehrambene navike. 

Uz to činjenica da se borimo i s epidemijoj pretilosti i debljine potaknula me da s psihološke strane proučim kako ih prevenirati i na koji način učinkovito promicati zdrav odnos prema hrani.