Nutricionist

Antonija je magistra nutricionizma koja je već od ranog djetinjstva pokazala  zanimanje za područje prehrane.

Uz svoju obitelj, gotovo cijeli život ima doticaj s uzgajanjem raznolikog voća i povrća, mesa pa i pčelarskih proizvoda. Sukladno tome, najprije završava preddiplomski studij Nutricionizma na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu istražujući osviještenost roditelja male djece o ekološki uzgojenim namirnicama i proizvodima. Kroz diplomski studij istog smjera, pokazuje interes za sve raširenije kronične nezarazne bolesti, ponajviše dijabetes. Pa tako u svom diplomskom radu razvija model stanice s biokemijskim putem metabolizma ugljikohidrata kao alternativu za istraživanja na živim stanicama. U sklopu te tematike, sudjeluje na Međunarodnom skupu XIV. susreta mladih kemijskih inženjera zajedno sa svojim kolegicama predstavivši temu “Sistemska biologija u nutricionizmu: prednosti, primjena i budući razvoj”.

Kao apsolventica, interes za holistički pristup optimiziranju zdravlja potkrepljuje volonterstvom i praksom u području funkcionalne medicine koju proučava već dulje vrijeme.

Sudjelovanjem na kongresima upotpunjuje stečeno znanje te u svojem radu nastoji istaknuti činjenicu da je remisija kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa tip 2 uistinu moguća.

Zašto funkcionalna medicina?

Funkcionalna medicina kao područje koje isključivo holistički pristupa prevenciji i liječenju dojmila me se već u samom početku. Koliko je uspješna pokazuju brojne remisije bolesti postignute intervencijom prema njezinim načelima. Čovjek je kompleksan i ne čini ga samo tijelo – to je ono što ostavlja veliki prostor za povezivanje i proširivanje znanja u ovom neiscrpnom području znanosti, a što me osobito veseli .