Nutricionist

Certificirani praktičar funkcionalne medicine i magistra nutricionizma s preko 20 godina iskustva u nutricionističkom savjetovanju i edukaciji javnosti i stručnjaka o odnosu prehrane i zdravlja.

Završila je Prehrambeno- biotehnološki fakultet, smjer nutricionizam te paralelno i Ekonomski fakultet, smjer analiza i poslovno planiranje. Svoju dugogodišnju uspješnu karijeru u području nutricionizma je započela 2006. godine u udruzi Nutrikultura te kroz suradnju s časopisom Vita, čiji je nutricionistički stručnjak bila nekoliko godina. Od 2007. do 2018 godine radila je u tvrtci Vitaminoteka d.o.o,. za savjetovanje u nutricionizmu, prvo kao voditelj projekata, a zatim kao zamjenica direktora. 2020. godine otvara vlastitu tvrtku.

Autorica je brojnih stručnih i popularnih članaka o hrani i prehrani objavljenih u različitim tiskanim i elektronskim medijima. Tijekom karijere bila je izvršna urednica nutricionističkog portala – Vitamini.hr te suradnica i kolumnistica na portalima Gastro.hr,  missZDRAVA, Zdravo Budi, Ledo.hr i Naturala.hr.

Jedan je od pionira u području funkcionalne medicine u Hrvatskoj te je 2022. godine stekla titulu certificiranog praktičara funkcionalne medicine (IFMCP) od strane prestižnog američkog Instituta za funkcionalnu medicinu. Educirani je stručnjak za provođenje DUTCH hormonskih testova te DNA Life genetskih testova. Kontinuirano nadograđuje stručno znanje te trenutno završava još jedan certifikacijski proces na Kharrazian Institutu.

Trenutno surađuje s poliklinom Anova Centrom za crijevni mikrobiom, udrugom P.I.N.K.- life za oboljele od malignih bolesti, dio je stručnog tima Onkologija.net – onkološke mreže s ciljem pružanja sveobuhvatne potpore onkološkim bolesnicima te dio stručnog tima LittleDot platforme za podršku roditeljima po pitanjima zdravlja, rasta i razvoja djeteta. U vlastitom savjetovalištu, također, svakodnevno radi s klijentima s kroničnim bolestima poput autoimunih bolesti, tegoba sa štitnjačom, probavnih tegoba, hormonalnih poremećaja, dermatoloških stanja,  kao i s onkološkim bolesnicima. Član je Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara.

Zašto funkcionalna medicina?

Suočena s vlastitim zdravstvenim problemima, kao i željom da klijentima pomogne pronaći i iskorijeniti uzroke njihovih zdravstvenih problema na prirodan način, nadograđuje znanje i ulazi u područje funkcionalne medicine. Na taj način otkriva holistički pristup zdravlju koji u fokusu ima osobu, a ne simptome, i čiji je cilj pronaći i otkloniti uzrok stanja i bolesti. Logika ovakvog pristupa je osvaja te ubrzo započinje svoj put daljnjeg stjecanja znanja iz područja funkcionalne medicine.

„Interes prema prirodnim rješenjima tegoba prati me još od djetinjstva. Tih dana znanje nije bilo lako dostupno, a moj uvid o utjecaju prehrane na zdravlje pružali su mi tada dostupne knjige i časopisi. U nutricionizam sam se zaljubila vjerojatno i prije nego što je postao studij dostupan na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Rad u struci me ispunjavao dugi niz godina, no u jednom trenutku osjetila sam je da je vrijeme za korak dalje. Tada je u moj u život ušla Funkcionalna medicina i pružila mi  odgovor na moju želju da klijentima i sebi pomognem na neškodljiv način, trajno poboljšati zdravlje.“