Maja Ostrman – magistra farmacije i fitoaromaterapeut

Magistra farmacije i fitoaromaterapeut s bogatim iskustvom u edukaciji stručnjaka iz područja farmacije.

2016. godine diplomirala na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu te  iste godine počinje raditi kao nastavnik stručnih farmaceutskih predmeta na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu gdje obrazuje farmaceutske tehničare, ali i sudjeluje u prekvalifikaciji odraslih.

Zbog ljubavi prema botanici i farmakognoziji koja seže još iz studentskih dana odlučuje se dodatno obrazovati na području fitofarmacije – znanosti koja se temelji na suvremenim i stručnim spoznajama vezanim za prevenciju i tretiranje različitih zdravstvenih tegoba ljekovitim biljem i biljnim lijekovima, mikronutriciji te dodacima prehrani. 2019. godine upisuje i završava stručno usavršavanje na učilištu Galbanum pod vodstvom dr.sc. Stribora Markovića te time stječe titulu fitoaromaterapeuta.

Osim zdravstvenog sektora, za potrebe nastavničkog zvanja upisuje  i završava Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje, a nakon toga polaže stručni ispit iz istog područja.

Također, za vrijeme studija odlazi u Indiju u studentski grad Manipal gdje se u sklopu Ayurveda Therapy Instituta školuje za instruktora hatha yoge i uči osnove specijaliziranih ayurvedskih tehnika na tijelu.

 

Zašto fitoterapija i funkcionalna medicina?

Tražeći rješenja i uzroke svojih vlastitih zdravstvenih tegoba susrela sam se s Funkcionalnom medicinom koja mi je kao pacijentu, ali i zdravstvenom djelatniku dala novi pogled na tretiranje bolesti te osvijestila važnost komplementarnog liječenja. Kroz različite seminare i edukacije stječem znanja na ovom području, a u bližoj budućnosti planiram upisati studij funkcionalne medicine.