funkcionalna medicina

    Praktičari funkcionalne medicine na vas i vaše tijelo gledaju holistički. Fokusiraju se na vas kao osobu, a ne na pojedine organe i  bolesti. Smatraju da je ono što svakodnevno jedete izuzetno važno i da vas hrana može učiniti bolesnima, ali i da može biti lijek. Znaju koji vitamini, minerali, fitokemikalije i ljekovito bilje i u kojim dozama pomažu kod neravnoteže u organizmu koja vas prati. Navijaju za tjelesnu aktivnost, ali onu prilagođenu vašim mogućnostima i hormonalnom stanju. Oni shvaćaju vaš duhovni i emotivni život ozbiljno i razumiju da zdravlje ovisi i o duhovnoj i o emocionalnoj povezanosti s drugima.  Smatraju da je meditacija super, ali i da nije za svakoga i pomoći će u pronalasku modaliteta nošenja sa stresom koji odgovara vama. Praktičari funkcionalne medicine vjeruju u važnost okrepljujućeg sna.

    Neće misliti da ste ludi, ako ste depresivni ili konstantno umorni, ali su svi standardni laboratorijski testovi u granicama referentnih vrijednosti. Isto tako neće vam govoriti kako je sve u vašoj glavi jer su zahvaljujući terapiji koju uzimate vaši nalazi u redu, a vi se ne osjećate svojim. Saslušat će vas i probati pomoći čak i ako nemate dijagnozu.

    Praktičari funkcionalne medicine vole se okrenuti prirodi u potrazi za zdravljem, no ne boje se upotrebe lijekova ako nema druge solucije. Možda će i sugerirati upotrebu medikamenta dok se ne uspostavi dovoljno dobra situacija da se nastavi prirodnim putem.

    Praktičari funkcionalne medicine brinu o okolišu i ozbiljno shvaćaju onečišćenja koja se u njemu pojavljuju jer znaju kako svi ti toksini djeluju na nas. Trude se izbaciti plastiku iz života i kemikalije iz kozmetike i sredstva za čišćenje.  Vole slušati i pomagati ljudima i konstantno rade na sebi stalno se educirajući kako bi pružili najsvestraniju moguću zdravstvenu skrb.